BLOG: Informační blog

Kam na Vánoční trhy? Vydejte se za hranice

Štědrý den již pomalu klepe na dveře a pro spoustu lidí začali ty pravé Vánoce. Nazdobený a voňavý stromeček stojí v obývacím pokoji, adventní věnec zdobí dveře, svícen zase jídelní stůl a nechybí samozřejmě ani jmelí, k němuž se váže nejedna pověra. Vůně vanilky, rumu a skořice se line ze všech domácností a děti se nemohou dočkat, co jim opět Ježíšek nadělí. Vánoční svátky jsou zkrátka tím nejkrásnějším obdobím v roce, kdy se všichni snaží svým nejbližším splnit i zdánlivě nesplnitelná přání. Chcete z Vánoční atmosféry vytěžit maximum a užívat si jich už dnes? Pak se vydejte na Vánoční trhy, které vám učarují svým prostředím a nabízenými produkty, ze všech koutů světa.

Začněte Prahou

Pokud už plánujete obrážet Vánoční trhy, Prahu byste při svých cestách rozhodně neměli vynechat. Staroměstské náměstí je i letos přeplněné stánky všeho druhu, které nabízejí Vánoční ozdoby, přírodní dekorace nejenom do interiéru, dárky v podobě upomínkových nebo ručně vyráběných předmětů, jimiž potěšíte jak prarodiče, tak přátele nebo kolegy a samozřejmě nechybí spousta vynikajícího jídla v podobě českých klobásek, svařeného vína a trdelníku z kynutého těsta a skořicového cukru. Trhy doprovází živá hudba nebo koledy, které zná v České republice každé malé dítě.

Užívejte si Vánoční atmosféru na trzích, autor. Rina Pitucci

Užívejte si Vánoční atmosféru na trzích, autor. Rina Pitucci

Nejpopulárnější trhy v Evropě? To je Norimberk

Vánočních trhů je po celé Evropě samozřejmě nespočet a může být velmi těžké, vybrat ta nejlepší místa. Kde si ale přijde na své každý milovník Vánoc a trhů, je německé město Norimberk. Od Vánočního stromku na náměstí, až po Staré město se táhne na 200 stánků, ze kterých až přechází zrak. A na co se můžete těšit? Menší děti uchvátí dětský program a mini vláček, mládež nadchne živá hudba a pro všechny jsou zde připraveny speciality německé gastronomie jako je klobása s curry omáčkou, párek v housce nebo vynikající vaječný koňak se šlehačkou, díky němuž zapomenete i na chladné zimní počasí. A kdo ví, možná na trzích v Německu poznáte svoji životní lásku. Více informací hledejte na stránkách https://www.tschechische-traumfrauen.de/.

Vídeň jako město romantiky

Hlavní město Rakouska je samo o sobě velmi krásné a dýchá historií, v zimních měsících, obzvláště o Vánocích, je však synonymem pro romantiku. Zatímco v některých městech jsou pro trhy vyhraněná konkrétní místa, Vídeň je v adventu jedním velikým trhem plným překvapení. Největší atrakcí je seskupení stánků v okolí radnice, kde nechybí živé vystoupení s ohněm a představení řemeslných umění. Po celé metropoli dále najdete stánky se suvenýry, šperky, koženými dárky a také s dobrotami jako jsou pečené kaštany či bramboráky.

Kodaň pro nákup stylových dárků

Každý chce své blízké na Vánoce obdarovat něčím netradičním, co by si sami jen těžko pořídili. Pro stylové dárky proto budete muset trochu dál, než jen do Prahy. Vydejte se ideálně do překrásné Kodaně, kde jednak seženete netypické oblečení, doplňky a jiné předměty, ale navíc si užijete kouzlo severského města, která jsou zcela jiná, než ta Česká. Kodaň je o Vánocích osvětlena stovkami tisíc zářivek a celé malebné nábřeží Nyhavn nabízí drobnosti ruční výroby, originální bytovou dekoraci, kodaňský porcelán, pražené mandle a jablečné koblihy.

Vánoční trhy, kde nechybí dárky a dobré jídlo, autor: LenDog64

Vánoční trhy, kde nechybí dárky a dobré jídlo, autor: LenDog64

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 22. 12. 2015 v 23.22 | sykorovaverca

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama