BLOG: Informační blog

Kam letos na dovolenou? Co třeba do Španělska?

Plánujete už svou letní dovolenou? Měli byste. Čas kvapí. Brzy se nenadějete a ta nejlepší místa budou vyprodaná.
Jako první spolu s datem zřejmě začnete uvažovat o destinaci. Jednou z po všech stránkách nejbezpečnějších zemí je Španělsko vynikající skvělým podnebím, gastronomií a charismatickými Španěly, kteří navíc hovoří tím nejvíce sexy jazykem na světě.

Hory, pláže i architektura

Španělsko má pro středoevropany rozhodně co nabídnout. Krásné pláže i hory, spoustu historických památek i dechberoucí architektury. Při sestavování itineráře se ale zřejmě setkáte s jedním problémem. Nebudete vědět, kterým místům dát přednost. Tak vám ten výběr trochu ulehčíme.

Pláže nebo poznávání? Obojí

V první řadě si ujasněte, po čem o dovolené toužíte nejvíc? Jde vám spíše o povalování se na pláži, nebo o poznávání? Ideální je zkombinovat obojí. Vybrat si jedno letovisko – ve Španělsku jich najdete spoustu (Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol, Costa Dorada či Almería) a z něj podnikat výlety do vnitrozemí.

Barcelonu navštívit musíte!

Barcelona-La_Rambla_el_Raval

Bulvár La Rambla el Raval, Barcelona, foto: Bicloh

Vaší pozornosti by určitě neměla uniknout Barcelona, což je hlavní město Katalánska. Samotné město se nachází na pobřeží, takže i to povalování se na pláži si zde budete mít možnost náležitě vychutnat. Z ostatních míst se sem pohodlně dostanete vlakem. A věřte, že město minimálně za jednodenní (či spíše dvoudenní) výlet zcela jistě stojí, a to nejenom pro proslulou katedrálu La Sagrada Família. Vynechat nesmíte ani slavnou ulici Rambla, centrální náměstí Pl. Catalunya či tržnici plnou dobrot La Boquería.

Nebo raději ostrovy?

Španělsko, to ovšem není jen samotná země nacházející se na Pyrenejském poloostrově. Patří k ní také spousta ostrovů, jako jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a proslulé Kanárské ostrovy, tedy Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife či La Palma.

Ostrovy věčného jara

U Kanárských ostrovů je spolu s přívětivým klimatem – ne nadarmo si ostrovy vysloužily přezdívku ostrovy věčného jara – zajímavý i fakt, že každý z ostrovů je jiný. Zatímco na Lanzarote a Tenerife najdete až měsíční vulkanickou krajinu, Fuerteventura je zase plná písečných dun. A na Gran Canarii se setkáte s obojím.

Ikona mezi španělskými letovisky

Pláž Cala Amarador Mallorca, foto: dronepicr

Pláž Cala Amarador Mallorca, foto: dronepicr

Ikonou mezi španělskými letovisky je ovšem Mallorca, která je také největším ostrovem Baleárského souostroví a nabízí naprosto vše, po čem turisté touží. Právě pro její oblíbenost mezi turisty napříč národnostmi pro její návštěvu doporučujeme spíše nějaký mimosezonní měsíc. Turistů je v sezoně, jak vám potvrdí každý průvodce pro Španělsko, opravdu hodně.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 9. 4. 2019 v 11.50 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama