BLOG: Informační blog

Hotel Jasná aneb kousek Skandinávie na Slovensku

exterier-bjornsonka-jasna05

Někdy si ani neuvědomujeme, kolik krásy máme přímo za humny. Možná nás právě tato doba, kdy není moc možné cestovat, naučí si toho vážit. My vám nyní představíme jedno z těch krásných a zároveň blízkých míst. Je jím taková malá slovenská Skandinávie.

V Demänovské dolině přímo v lyžařském středisku Jasná – Nízké Tatry se nachází horský hotel Jasná, neboli jedinečný ubytovací komplex s velkým areálem a ještě většími možnostmi!

Ubytujte se v nádherných přírodních chatkách

Na své si tu přijde ten, kdo hledá útulný hotel Liptov, i milovníci soukromí. Kromě hotelu Björnsonka, Villy a hostelu se totiž můžete ubytovat také v chatkách TREE HOUSES. Tyto minimalistické chatky vám umožní užít si dovolenou v souladu s přírodou, uniknout ruchu hlučného velkoměsta a zažít jedinečnou severskou architekturu.

Bjornson-Tree-House-4-scaled

Chatky nejsou velké, ale zařízení je chytré, takže v nich najdete, co potřebujete. Každá chatka je vlastně dvojchata, avšak jednotky jsou odděleny akustickou stěnou, a tak mohou fungovat i samostatně. Jedna chatka je tedy vhodná pro čtyřčlennou rodinu, celá dvojchatka pro osm osob. V obývací části se dá navíc ještě rozložit gauč pro další dvě osoby.

Na slovenských horách je krásně

Co si budeme nalhávat, české kopečky jim sahají sotva po kolena. Demänovská dolina je obzvlášť nádherné místo s nádhernou přírodou v zimě i v létě. V létě si tady užijete například cyklistiku či plavání. Za zmínku stojí i tolik známý systém Demänovských jeskyní. Od přírodních chatek TREE HOUSES jsou vzdálené méně než 10 km, takže si určitě udělejte výlet.

Nezbývá než sbalit kufry

Zní to parádně? Sbalte si velký cestovní kufr a vydejte se k našim východním sousedům hned tehdy, jak to bude možné. Nepodceňujte krásu toho, co se skrývá přímo za dveřmi. Ona je to vlastně docela ostuda, když máte procestované evropské metropole a nevíte, čím se může chlubit naše krásná země, případně slovenští sousedé.

Z Prahy je to do Jasné zhruba 500 km přes D1 a potom přes Žilinu. Z Brna se však jedná jen o 300 km, které zvládnete překonat do čtyř hodin. Tolik času by vám zabrala možná jen cesta na letiště, kdybyste mířili někam do vzdálenějších krajin!

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 16. 3. 2021 v 15.34 | havlikova

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama