BLOG: Informační blog

Do Znojma za památkami i vínem

Pokud i vás láká krásná jižní Morava a rádi byste strávili příjemnou dovolenou v některém ze zdejších vinařských měst, můžete se vypravit například do malebného Znojma ležícího na břehu řeky Dyje. Naleznete zde vše, co jen od příjemné odpočinkové dovolené můžete očekávat – památky, útulné vinné sklepy i krásné okolní prostředí jako stvořené k nejrůznějším výletům.

Znojmo a jeho krásy

Znojmo-Nicholas_Square

Mikulášské náměstí, vlevo kostel sv. Mikuláše, vpravo Svatováclavská kaple, foto: Petr Novák, Wikipedie

Znojmo si na první pohled zamilují všichni milovníci památek a historicky významných míst. Památek se zde totiž nachází hned několik a některé z nich jsou natolik významné, že je naleznete i na seznamu kulturních památek ČR. Mezi nejvýznamnější z nich patří bezesporu rotunda svaté Kateřiny pocházející z 12. století, která se může pochlubit nástěnnými malbami zobrazujícími výjevy ze života přemyslovského rodu. Neméně významný je i kostel svatého Mikuláše se Svatováclavskou kaplí či krásný znojemský hrad tyčící se nad údolím Gránického potoka. Malebné je však také okolí města, které přímo vyzývá k nejrůznějším výletům. Vypravit se na ně můžete pěšky, na kole i autem. Pokud vám znojemské památky nestačí, můžete se vydat například do nádherného Moravského Krumlova. Zde lze obdivovat mimo jiné například zajímavý kostel sv. Bartoloměje s bývalým klášterem, Lichtenštejnskou hrobku či místní zámek obklopený zámeckým parkem anglického stylu. Milovníci chutného jihomoravského vína si jistě nenechají ujít návštěvu vinařské vesničky Šatov ležící jen šest kilometrů od Znojma. Šatov je obklopen malebnými vinicemi a přímo v obci se nachází hned několik krásných vinných sklepů, z nichž některé se mohou pyšnit zajímavou výzdobou či velkou historickou hodnotou. Za návštěvu určitě stojí tzv. Malovaný sklep, který se nachází v pískovcovém svahu nad obcí a je vyzdoben nádhernými lidovými malbami.

Znojmo_-_panorama_od_jihu_obr1

Znojmo, panorama od jihu, foto: RomanM82

Znojmo, to nejsou jen okurky, ale také výtečné víno

Pokud se vám nebude chtít, nemusíte za vínem vůbec nikam cestovat. Samotné Znojmo je totiž proslulé produkcí lahodného vína a přímo ve městě se nachází i několik oblíbených vináren a vinných sklepů. Mezi ty nejoblíbenější z nich patří Vinárna u Kaplana, Vinárna a restaurace DECI DECI a v neposlední řadě i Znojemský vinný sklep.

Ubytování ve Znojmě

Pokud se rozhodnete pro návštěvu Znojma, naprostou nezbytností bude výběr vhodného ubytování. Stejně jako ve většině dalších českých měst, i ve Znojmě se můžete ubytovat s Hotel.cz. Na internetových stránkách tohoto portálu totiž naleznete desítky ubytovacích zařízení, jež návštěvníkům města nabízejí ideální zázemí i prvotřídní služby. Znojmo nabízí útulné penziony a hotýlky, ale najdete zde i luxusní hotely. Záleží jen na vás, jaké kategorii dáte přednost a podle jakých parametrů si své ubytování vyberete.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 26. 7. 2017 v 22.31 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama