BLOG: Informační blog

Do Francie a Německa – za hokejem

Květnové hokejové mistrovství světa po roce opět klepe na dveře. Letošní destinace jsou přitom velmi atraktivní, neboť nabízí možnost spojit sledování kvalitního hokeje s poznávací i kulinářskou turistikou. Francouzské hlavní město ani německý Kolín nad Rýnem sice nelze označit přímo za hokejové bašty, za to si v nich jistě přijde na své nejen hokejový návštěvník. Proč tedy nespojit podporu českého národního týmu s poznáváním některého z uvedených měst?

Paříž

Paříž a hokej našincům příliš nejde dohromady. Z pohledu fanouška – cestovatele je však Paříž takřka ideální destinací, neboť můžete jak sledovat hokej živě na vlastní oči, tak volný čas mezi zápasy využít k návštěvě některé z mnoha turistických atrakcí. Pařížské pamětihodnosti pravděpodobně netřeba dlouze připomínat: Eiffelovu věž, zámek Versailles, baziliku Sacré Coeur či katedrálu Notre Dame zná asi úplně každý. Z kulinářského světa pak jistě stojí za hřích např. pověstné palačinky, které si můžete vychutnat při skleničce vynikajícího červeného vína.

Co se týče sportovní stránky, hokejový šampionát se do Paříže vrací po více než 50 letech. Jedním z důvodů, proč se turnaj vrací právě sem je i popularizace hokeje mimo tradiční hokejové země, neboť kulantně řečeno – výsledky francouzského národního týmu v posledních letech pozornost veřejnosti příliš přitáhnout nemohly. Pořadatelé si slibují, že Mistrovství světa bude tím správným lákadlem jak Francii vrátit na hokejové mapě mezi důležité hráče. Výběr země galského kohouta tak bude mít o motivaci jistě postaráno, když bude chtít místním i zahraničním fandům dokázat, že dobrý hokej se dá hrát právě i ve Francii. Sluší se podotknout, že o kvalitě francouzského hokeje se budou moc na vlastní kůži přesvědčit i čeští hokejisté. Zápas Francie – je na programu 14. května v 16:15 hodin v AccorHotels aréně, která je ostatně dějištěm všech zápasů „pařížské skupiny“.

11

Kolín nad Rýnem

Druhým dějištěm hokejového mistrovství světa v roce 2017 bude německý Kolín nad Rýnem. V případě této vestfálské metropole platí, že se šampionát vrací na místo činu po mnohem kratší době, když Kolín nad Rýnem byl spolu s Mannheimem a Gelsenkirchenem jedním ze třech pořadatelských měst mistrovství světa v roce 2010. Rovněž i letos se bude hrát v místní Lanxess aréně s kapacitou 18 500 diváků, když si zde v tomto ročníku poměří své síly kromě domácího celku též týmy Rusko, USA, Švédska, Slovenska, Lotyšska a Dánska. Stojí za zmínku, že na Lanxess arénu mají příjemné vzpomínky i čeští hokejisté, kteří zde ve finálovém zápase dokázali v roce 2010 zvítězit v poměru 2 – 1 nad silným výběrem Ruska. Ve stejné hale se přitom bude hrát i letošní finále, nebude v něm český národní tým chybět ani tentokrát?

Kolín nad Rýnem má však nabídnout i z turistické stránky. Za návštěvu bezpochyby stihá katedrála svatého Petra s relikviářem Tří králů, zapsaná v seznamu Světového dědictví UNESCO či místní radnice s gotickou věží z 15. století. Návštěvníci a příznivci historické turistiky by si však neměli nechat ujít ani další místní pamětihodnosti, jako např. baziliky sv. Martina nebo sv. Andrease. Nutno však podotknout, že prakticky veškeré místní památky jsou prakticky „nově postaveny“, neboť byly během bombardování za druhé světové války prakticky srovnány se zemí.

22

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 3. 4. 2017 v 22.34 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama