BLOG: Informační blog

Do egyptské Marsa Alam za sluncem i v zimě

Marsa Alam

Marsa Alam

Marsa Alam je klidné letovisko v jihovýchodním Egyptě při pobřeží Rudého moře. Tato malá rybářská vesnička s dlouhověkou historií je jednou z nejnavštěvovanějších turistických destinací a není divu. Romantické pláže s třpytivým pískem a hotely v Marsa Alam v palácovém stylu dokáží na několik dní evokovat atmosféru z pohádek Tisíce a jedné noci.

Obyvatelé se zde kromě rybolovu a cestovnímu ruchu věnují také chovu ovcí, koz a velbloudů. Dříve se zde také těžilo zlato a smaragdy, které jsou pro Egypťany symbolem síly a věčnosti. Svědčí o tom starobylé malby v okolních skalách, které jsou pro turisty bohužel uzavřeny.

Pláže a moře

Pláže jsou v oblasti Marsa Alam písčité a blankytně modré moře s korálovým podložím a bohatým podmořským životem přímo láká k potápění nebo šnorchlování. Vyskytují se zde i delfíny, žraloci kladivouni, velké želvy a dugongové (mořské krávy).

 

Dugong

Dugong

Památky

V blízkosti Marsa Alam jsou i zajímavé historické památky, například smaragdový důl královny Kleopatry, vytesaný chrám do skály pro královny Nefertiti nebo nedokončený obelisk královny Hatšepsut, který měří 42 metrů.

Počasí

Počasí je zde stabilní a počet slunečných hodin dosahuje v oblasti Marsa Alam maxima díky své poloze – zhruba 200 km nad obratníkem raka. Léta jsou tu dlouhá a horká, hlavně srpen s 38 °C ve dne a něco málo pod 30 °C v noci. Zimy jsou poměrně krátké a větrné.

V tuto roční období se v Marsa Alam pohybují denní teploty mezi 26- 29 °C, takže není problém zajet se sem ještě ohřát a nachytat trochu bronzu. Stejně tak se zde dají oslavit Vánoce nebo Silvestr bez čepice a kožichu. Denní teploty mohou v prosinci dosáhnout i 25 °C.

 

Vízum

Pro egyptské resorty Šarm aš-Šajch, Nuwejba, Dahab a Taba vízová povinnost neplatí, pro zbytek země ano. O vízum do Egypta si můžete zažádat na letišti, přes internet anebo se o zařízení víza postará cestovní kancelář sama. Vždy ale potřebujete cestovní pas s platností minimálně 6 měsíců od konce pobytu v Egyptě.

Jak vybrat vhodný hotel

Před výběrem je vhodné ujasnit si požadavky, shlédnout prezentaci hotelu a také jeho recenze, které jsou od lidí, kteří zde trávili svoji dovolenou.

 

El Malikia Resort Abu Dabbab

El Malikia Resort Abu Dabbab

Počet hvězdiček

Počet hvězdiček hotelu poukazuje na rozsah služeb a jejich kvalitu. Někomu stačí *** hotel se standardními podmínkami ubytování a stravování. Jiní si zas chtějí užít luxusní dovolenou v Egyptě se vším všudy a pro ty jsou určeny ***** hotely s naprostým komfortem. Pak již dále nemusíte řešit vzdálenost od pláže nebo počet bazénu s lehátky, v tomto případě je to samozřejmostí.

Pokoje

Zjistěte si, jaké pokoje hotel nabízí, nejsou to jen dvoulůžkové nebo rodinné pokoje, ale také apartmány, studia, suity, bungalovy nebo mezonety. Apartmány mají většinou dvě místnosti s kuchyňským koutem a sociálním zařízením, studia jednu místnost s kuchyňským koutem a sociálním zařízením, suite je hotelový apartmán bez kuchyňského koutu a bungalov je samostatné ubytování.

 

Equinox Beach

Equinox Beach

Stravování

Polopenze nebo plná penze ve formě švédských stolů je sice fajn, ale není nad all inklusive s neomezenou konzumací jídla, alko a nealko nápojů během celého dne. Kvalita ovšem souvisí s počtem hvězdiček hotelu.

Maličkosti, které přijdou vhod

Patří mezi ně neomezené připojení k internetu, platba platební kartou, možnost uložení zavazadel nebo peněz do trezoru a jazyková vybavenost recepce.

Autor: Karolína Arnoštová

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 16. 11. 2017 v 00.04 | arnostova

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama