BLOG: Informační blog

Co podniknout o víkendu? Poznávejte krásy naší země

Ve všední dny je většina lidí přirozeně v jednom kole. Náročné zaměstnání, domácnost, děti, sport, vlastní koníčky, partnerské povinnosti… Všechny tyto a mnoho dalších aktivit zaberou nespočet  hodin a není se čemu divit, že přes týden nemáte čas relaxovat. Pak nastane víkend a spousta rodin se pohodlně usadí k televizi, kde bezcílně přepíná mezi nicneříkajícími pořady. Kam se poděla ta chuť vypadnout z bytu každou volnou chvíli a čerpat energii jinak, než dnes tak oblíbeným „gaučingem“? Nebylo by lepší, trávit veškerý víkendový čas s rodinou a poznávat u toho krásy naší země, která je nevyčerpatelným zdrojem zajímavostí? A pokud nevíte, kam se vydat, máme pro vás pár skvělých tipů, které jistě nadchnou celou rodinu.

Poznejte krásy jižní Moravy, autor: Pan Hyde

Poznejte krásy jižní Moravy, autor: Pan Hyde

Hrady a zámky vyměňte za jeskyně

Při představě víkendového výletu se většině automaticky vybaví klasické turistické cíle, kterými jsou zoologické zahrady a nejznámější hrady a zámky. ZOO vaše ratolesti potěší, nicméně pravděpodobně ne každý druhý víkend a co se historických poznávání staveb a monumentů týče, to je zábava spíše pro dospělé. Co ale v dětech zanechá nezapomenutelné zážitky a v rodičích probudí zvědavost a tajemno, jsou krasové jeskyně. Největším výskytem krasových útvarů se bez pochyby těší Moravský kras, což je patrné ze samotného názvu. Rozsáhlá vápencová území se nacházejí v severní části jihomoravského kraje a k největším turistickým atrakcím zde patří například propast Macocha, která je návštěvníkům běžně přístupná. Když už se rozhodnete do oblasti podívat, určitě vám nebude stačit jedno prchavé odpoledne a obzvláště ne v případě, nejste-li s Moravy a nebudete tak mít tolik možností k návratu. Ubytování Moravský kras vám poskytne příjemné útočiště, kde si odpočinete po namáhavé túře a připravíte se tak na další dobrodružství následujícího dne.

Jižní Morava křížem krážem

Morava je rozsáhlou částí České republiky a mnohdy ani její obyvatelé nevědí, jak moc je krásná. Brno, jakožto hlavní město oblasti, Ostravu, Opavu či Zlín zná snad každý, nicméně Morava v sobě skrývá neskutečně mnoho krás, které by byla škoda neobjevit. Za zmínku rozhodně stojí Jih Moravy, kde je podstatně tepleji, než v Čechách, kde víno zraje ve výborné hrozny a kde jsou lidé neuvěřitelně přátelští a veselí. Vydejte se na poznávání jižní Moravy a jste-li z daleka, ubytování Blansko vám poskytne kýžený komfort a nadstandardní služby, díky kterým se na Moravu budete opět rádi vracet. Více informací najdete na stránkách http://www.hotelprobe.cz/.

Blansko jako Perla jižní Moravy

Co si během cestování jižní Moravou nesmíte nechat ujít, je překrásné okresní město Blansko, rozprostírající se podél řeky Svitavy, 19 kilometrů severně od Brna. I když má městečko pouze 21 tisíc obyvatel, svým návštěvníkům má rozhodně co nabídnout. Zmínka o Blanku se datuje až do 12. století, což dokazuje také historické jádro a několik pamětihodností. Zajímavou stavbou je například Čertův hrádek nebo Nový hrad a skvostem města je pak náměstí Republiky či náměstí Svobody. Blansko rovněž zdobí několik památníků, které vzpomínají na hrůzy 1. a 2. světové války a nepřehlédnete ani moderní budovy městského klubu, kina, gymnázia, strojírenského komplexu nebo místních hotelů.

Moravský kras jako ideální cíl výletu, autor: Michal Klajban

Moravský kras jako ideální cíl výletu, autor: Michal Klajban

 

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 30. 11. 2015 v 23.08 | sykorovaverca

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama