BLOG: Informační blog

Co nezapomenout sbalit do kufru na dovolenou

Jestliže vás letošní odpočinek na dovolené teprve čeká, jistě zde najdete několik rad, které vám ulehčí život při balení. Samozřejmě záleží na tom, jaký druh dovolené před sebou máte. Pokud se chystáte na sportovní dovolenou, jistě víte, které sportovní vybavení budete potřebovat. Nejčastějším problémem se stává s balením cestovních kufrů do mořských destinací.

Kosmetika

Pokud se jedná o ženy, žádná jistě nezapomene svá líčidla. Nezapomeňte, že v létě je lépe se líčit jenom střídmě a na dovolené to jistě platí dvojnásob. Další kosmetika, kterou je dobré si do taštičky přibalit je sprchový gel, šampon, krémy na opalování a po opalování. Pokud se chystáte cestovat k moři, rozhodně nepodceňte kvalitu a množství těchto krémů. Do každodenní hygieny patří bezpochyby čištění zubů, proto myslete minimálně na svůj kartáček a zubní pasty. Další pomůcky, které by neměly chybět v žádné kosmetické tašce, jsou například: deodorant, voňavka, vatové tyčinky, kapesníčky, potřeby na holení, hřeben, gumičky a sponky, manikúra, jelení lůj, ženské hygienické potřeby nebo třeba fén.

Oblečení

Většinou se stává, že si lidé na dovolenou berou vždy oblečení navíc, které za celou dovolenou nevytáhnou. Cestovní kufry jsou tak přeplněné a velice těžké. Důležité je si vzít pohodlné oblečení, ve kterém se bude člověk cítit dobře. Snažte se brát na dovolenou jen ty nejzákladnější kusy oblečení, právě podle toho na jaký druh dovolené se chystáte. K moři to budou hlavně plavky a na lyže zase bunda a oteplovací kalhoty.

98207-01_FRPYN22J

Na co jistě nezapomenout!

Jsou věci, bez kterých se žádná dovolená prostě neobejde. Jsou to věci jako cestovní pas a OP, kartička zdravotní pojišťovny, platební karty, dioptrické brýle, peníze, hodinky, fotoaparát, mobil, osobní lékárna a potřebné léky. Nebo jsou to věci, které by vám mohli ulehčit některé situace: baterka, repelent, kombinovaný nůž, propiska, kolíčky, zapalovač, mapy, slovník nebo špunty do uší.

Kam to všechno dát?

cestovni-kufr-titan-xenon-deluxe-m_1446408076

Jedete letadlem? Nejlepší volba budou cestovní kufry na kolečkách. Velice dobře se s nimi manipuluje a věci do něj můžete přehledně uložit. Máte spoustu věcí a nemůže se vám to do kufru vejít? V tento moment vás zachrání kufr do letadla neboli příruční zavazadlo. Pokud se chystáte na túry, bude nejlepší nějaká krosna.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 23. 8. 2016 v 02.25 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama