BLOG: Informační blog

Cestujeme po Jižních Čechách

Léto je tady a s nám samozřejmě i spousta volna, dovolených a cestování. Začíná aktivní období, které každý tráví jinak. Někdo u vody nebo na chalupě, někdo zase objíždí hrady a zámky, kde se kochá naší historií, jiní dávají přednost cyklistice apod. Že právě přemýšlíte, kam se letos podívat? Zkuste Jižní Čechy, nebudete litovat.

4d7a6629-0e74-4fac-95f7-b34541ffdfe6

Novohradsko

Proč právě Nové Hrady? Zámek, hrad, klášter, snová příroda, vodopády, honosné lesy, překrásná nedotčená krajina, hory, rybníky, lázničky … takhle bychom mohli pokračovat dál. Nové Hrady se nacházejí na jihu Čech hned u rakouských hranic. Do Rakouska se dostanete, co by kamenem dohodil. V oblasti Novohradských hor jsou mimo jiné k vidění pozůstatky pralesů.

Pokud se vydáte přímo do obce Nové Hrady, doporučuji navštívit strážní hrad, který spadá již do 13. století. Zhruba před třiceti lety se v zahradách hradu proháněli pávi a svým líbezným zvukem lákali celou řadu turistů. Bohužel v dnešní době je v zahradách hradu neuvidíme, ani neuslyšíme. V nově zrekonstruované stavbě se čas od času koná výstava obrazů nebo svatba. Romantické místo.

V blízkosti hradu si můžete pochutnat do domácím zákusku. Místní kavárna je nejlepší v okrese.

Ubytování

Na stránkách ubytování Jižní Čechy si můžete vybrat z celé řady apartmánů, hotelů či jiných ubytovacích zařízení. Pokud zůstaneme na Nových Hradech, doporučuji penzion Kamínek (Byňov 64), který nabízí své prostory během celého roku.

Popojedeme do Písku

Už jste někdy byli v Písku? Ne na pláži, ale v jihočeském městě s nejstarším kamenným mostem. Toto město je známé nejen mostem a řekou Otavou, ale také se proslavilo natáčením pohádky „V peřinách“. Královské město všem turistům nabízí překrásné historické centrum, hrad, muzeum, kostel, pivovar, Sladovnu nebo městskou elektrárnu. Příjemné posezení v restauraci na Velkém náměstí či u řeky ve vás zanechá hezké vzpomínky. Město je moderní, upravené, čisté a velice oblíbené pro všechny turisty, jak české tak zahraniční.

Na prohlídku města a okolní krajiny vám jeden den nestačí. Proto si předem objednejte ubytování. Můžete využít hotel Art, Hotel U Kapličky, které se nacházejí přímo v centru města. Pokud chcete ubytování v lesích, zkuste např. hotel Amerika. Ať už budete objevovat jakékoliv krásy Jižních Čech, nezapomeňte si včas rezervovat ubytování. Poznejte všechny krásy Jižních Čech, máte dva měsíce prázdnin a snad i dva měsíce krásného letního počasí.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 24. 6. 2019 v 22.36 | egomelska

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama