BLOG: Informační blog

5 zásad pro cestovatele, kteří cestují sami

Sólo cestování se už pomalu stává trendem a stále více lidí přichází na chuť právě tomuto typu cestování. Cestování o samotě je výzva, při které si prověříte vaši samostatnost a schopnost zvládat nečekané situace. Pokud se tedy chystáte vyzkoušet cestovat sami, nezapomeňte na těchto 5 zásad. Vaše dovolená bude díky nim určitě pohodlnější a bezpečnější.

Obrázok_pr_článok cestovatele

Vždy informujte svou rodinu nebo přátele o tom, kde se právě nacházíte

Vaši rodinní příslušníci nebo přátelé by vždy měli vědět, kde jste. Toto je jedna z hlavních zásad bezpečnosti, pokud cestujete sami. Zvláště to platí pro cestovatelé, kteří své sociální sítě neaktualizují pravidelně. Dejte si pozor na to, aby někdo vždy věděl, kde se právě nacházíte a kam se chystáte. V případě nouze vám dodržení této zásady může pomoci víc, než si myslíte.

Vyzkoušejte něco nového

Ať už je to nový druh sportu, zajímavé jídlo či nějaká netradiční činnost, při sólo cestování jsou vaše možnosti v podstatě neomezené. Mnozí sólo cestovatelé potvrzují, že při cestování o samotě je člověk více otevřený novým zážitkem a zkušenostem. Navíc při zkoušení nových netradičních aktivit můžete poznat spoustu nových lidí a lépe se seznámit s místní kulturou.

Buďte pojištěný

Cestovní pojištění by mělo být samozřejmostí pro každého z rekreantů, pokud však cestujte sami, platí to dvojnásob. Nespoléhejte na to, že vám se přece nemusí nic stát. Spolehněte se raději na to, že v případě jakékoliv nečekané situace si díky platnému pojištění budete vědět rady. Uzavření cestovního pojištění již dnes není žádná věda. Stačí využít praktický online výpočet cestovního pojištění a vybrat si tak nejvýhodnější nabídku. Pro cestovatele, kteří často cestují během celého roku se zvlášť vyplatí celoroční cestovní pojištění s komplexním balíkem připojištění.

Nepřežeňte to s alkoholem

Na dovolené se chce každý uvolnit a proto není nic výjimečného, pokud se vám bude chtít sáhnout po alkoholických nápojích. I přesto, že si během odpočinku rádi dopřejeme více, u alkoholu to neplatí. Vždy byste si měli být vědom svých vlastních hranic a nepřehnat to s alkoholem. Zotavování se z „opice“ vám může zkazit i několik dní na dovolené, během kterých jste raději mohli objevovat zajímavá místa a poznávat místní kulturu. Také se může stát, že v nestřízlivém stavu ztratíte své osobní věci, případně vás může někdo velmi snadno okrást.

Předem si nastudujte místní kulturu

Váš pobyt vám výrazně usnadní a zpříjemní i takové maličkosti, jako jsou základní zdvořilostní fráze v jazyce země, do které cestujete. Také si předem nastudujte místní zvyklosti a zejména specifikace, na které byste si měli dát pozor. Platí to zejména pokud cestujete do arabských nebo afrických zemí, kde platí striktní pravidla oblékání, stravování a podobně.

Zdroj obrázku: pixabay.com

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Cestování | 23. 7. 2018 v 06.20 | Marek Maťovka

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama