BLOG: Srí Lanka 2008

KONECNE SRI LANKA

O prvnich dnech

Tak jsme tady, doleteli jsme v poradku. Prvni dny jsou pochopitelne plne soku, ale pomalu si zvykame. Ovsem autobusy, ty mne osobne asi neprestanou desit nikdy. Obecne ten provoz tady asi nelye dosatecne hruyostrasne vystihnout. Pravda, nejeli jsme jeste sice s domacim zvirectvem, ale jiyda v protismeru do naprosto neprehlednych zatacek, doprovazena desivym troubenim, je naprosto bezna, v autobuse je pritom zhruba trikrat vice lidi, nez se vejde, takze je to opravdu silne kafe… Vsichni cestujici navic svorne basti kari, takze je z nich pekne citit, coz me neustale nuti ke sneni o cemkoli jinem, vuni kari uz nesnasim… Ale Vladka rika, ze bud nic neciti, nebo teda nevi, jak kari voni {mne teda spis uy smrdi…}.

Hned po priletu jsme frceli do Colomba, kde jsme se ale moc nezdrzeli. Hned vecer jsme uz jeli smer Anganagoda, kde jsme ted. Podvecerni zazitek z Victoria parku byl ale neopakovatelny, nekolik zdejsich stromu se totiz prohyba pod tihou obri kolonie kalonu indickych,  kteri v dobe, kdy jsme do parku prisli, zrovna odletali na vecerni svacu. No vazne bomba… pro zoofanousky jen doplnim, ze jsme byli i v colombo zoo, ktera je vazne moc dobra, vyjma snad par kleci pro selmy. Tech selem tu maji ale opravdu dost a nektere jsou i ve velmi dobrych vybezich. A diky Vladcine vyridilce a moji vedomosti toho, ye maji nase prevalaky, jsme se jako delegation of prague zoo dostali do zahrady zdarma. Usetrili jsme tak 2000 Rupii, neni to supeer? Zbytek yajemcum dovypravim osobne.

Druhy den jsme se valeli na plazi, Vladka je ruda jako rak {prave mi s obavami sdelila, ze netusi, jak ponese krosnu, ale ja na tom nejsem o moc lip, takze ji moc neporadim.}, ale odpoledne, kdy jsme jeli na zachrannou farmu morskych zelv, stalo vazne za to. Dokonce ted mame kazdy asi deset svych zelvicek v Indickem oceanu. Neni to nadhera? Je:-}
Dnes jsme spali u nasich pratel tady ze Sri Lanky, jsou to moc mili lide, a tak se nam smer Galle, kde se mame sejit se Zitkou a Stepankou, odjiydi tezko. Holky a opice, ktere nam slibuji u hotylku, kde bychom meli spat, nas ale skutecne lakaji. Ostatne, opice jsme jeste navolno nevideli, ale ja bez nich Lanku neopustim. A co nas tedy zatim oblazilo z divoce zijicich tvoru? Inu jeden poradny varan, ktery sezral obri stonozku, na kterou jsme koukali, kvanta motylu, zminene karety, kalonove, spousta kavek, ktere na ty kalone {a dokonce i na orlovce} utoci, orlovec ricni, nekolik vlh, mraky psu a krav, ktere skvele zastavuji dopravu.

A to je vse, mame uz tri hodiny sekeru, tak budu koncit.

Za oba z nas Michal

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 31. 1. 2008 v 08.14 | myclick

4 komentářů

Cau Vladko,nevim,jestlis dostala tu smsku s kontaktama na hospitaky.Psalas “posli mi na my cislo”,coz jsem pochopila jako na ceske.Ale stejne je to uz pase.Mejte se a privezte mi opicku:)

2 Sticka | 4. 2. 2008 v 20.57
Ahoj lidi, doufam ze se tam mate pekne, ze se vam tam libi a ze jste hlavne V PORADKU! Vizte noviny: “Nejmene 12 lidi zahynulo pri pondelnim atentatu na Sri Lance. Naloz zasahla autobus se studenty. V sobotu si pumovy atentat na autobus vyzadal ve stredu zeme ve meste Dambulla 18 obeti, v nedeli zustalo po atentatu na hlavnim nadrazi v Colombu 11 mrtvych. Pri poslednim atentatu v ZOO bylo zabito 5 lidi.”
Dejte vedet a zazente nase chmury…

3 Jirka R. | 5. 2. 2008 v 00.36
Ahoj 🙂 jj, presne tak- neskodilo by, kdybyste se ozvali, i kdyz Galle je od Colomba a veskereho toho bomboveho deni trochu daleko. Tak se tam mejte fajn 🙂

Hrom do hovniska otce a matko Ubu! Koukejte se ozvat a poradne fotte! A nejen zver ale i obyvatelstvo.A kdyby meli na Sri Lance invadera tak ho chci taky:-D Ale hlavne si to tam uzivejte. S láskou Anna

Přidat komentář

Blog o naší cestě za krásami exCejlonu

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama