BLOG: USA Crusade 2008

9. den: Tady bydlí Eddie Murphy, támhle Paris Hilton…

usa

Poslední den v Los Angeles jsme se rozhodli věnovat prohlídce města a jeho populárních částí pod vedením zkušeného průvodce.

Po pečlivém zvažování, kterou z mnoha agentur nabízejících prohlídky Hollywoodu si vybrat, jsme se rozhodli pro LA City Tours, která na nás zapůsobila nejlépe a nejprofesionálněji.

S naším průvodcem, Danym Dangerfieldem 🙂 , jak se sám představil (později vysvětlil, že v Hollywoodu je mezi “stars” zvykem měnit si jména na něco, co dobře zní, tak si vybral tohle), který je mj. stand-up comedy showmanem a pokračovatelem jedné z mnoha místních hereckých rodin, jsme se vypravili prozkoumat to nejzajímavější z Hollywoodu.

Viděli jsme chodník slávy a našli na něm pár známých osobností (celý chodník je ovšem příliš dlouhý na to, abychom ho jen tak prošli), koukli jsme se na bar, kde se párkrát opila Britney Spears nebo diskotéku, kde je možné potkat Guns´n´Roses (což se nám záhy potvrdilo), viděli jsme benátskou čtvrť, která je protkaná překrásnými vodními kanály a po návštěve Melrose Street nebo prohlídce Long Beach a pláží, kde se natáčela Pobřežní hlídka, dosud divácky nejúspěšnější seriál na světě, jsme se mohli vydat na okružní jízdu po příbytcích slavných.

Mezi těmi, jejichž domy jsme viděli, figurovala jména jako Eddie Murphy, Meg Ryan, Jennifer Lopez, Nicolas Cage, Paris Hilton, Britney Spears, Jack Nicholson, James L. Brooks (producent Simpsonů), John Travolta, Whitney Houston, Richard Gere, Julia Roberts, Sharon Stone a mnoho a mnoho dalších, na které jsem už zapomněl.

Viděli jsme i řadu míst, kde se natáčely některé slavné filmové scény – například hřiště, kde ve filmu Pomáda zpívají John Travolta a Olivia Newton-Johnová svou populární písničku Summer Nights nebo k hotelu, kam za naštvanou Pretty Women šplhá Richard Gere a mnoho a mnoho dalších.

Závěr prohlídky jsme věnovali návštěvě Beverly Hills a “nejluxusnější nákupní čtvrti na světě”, kde je možné tu a tam potkat někoho slavného, Rodeo Drive.

Mimochodem, celý průjezd oblastí, kde žijí filmové hvězdy, tzv. Hollywood Hills, byl velmi pečlivě monitorován policií i bezpečnostními agenturami, které zdejší obyvatele chrání. Za hranicemi jejich čtvrti pak už čekaly davy paparazziů na čerstvé úlovky.

Takový byl tedy náš poslední den v L.A. Kdybych měl srovnávat s Vegas, řekl bych, že L.A. je město pro běžný život, zatímco L.V. je město pro turisty. Ve Vegas žijí dva miliony lidí, na každém kroku je alespoň jedno kasíno a všude svítí neony. V L.A. žije dvanáct milionů obyvatel (a zhruba stejný počet turistů), ale má mnohem lidštější atmosféru pro rozumný běžný život.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: USA 2008 | 25. 5. 2008 v 05.01 | martin

2 komentářů

Dobre se to cte, ale ocenil bych vic praktickeho infa pro cestovatele – jak shanet ubytovani a dopravu, vic odkazu (treba na tu pruvodcovskou agenturu) a vic infa o cenach.

Zdravim, Michale.

OK, zapracuju na tom, vse bude… 🙂

Přidat komentář

O cestování po světě – a možná i mimo něj…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama