BLOG: USA Crusade 2008

19. den: New York, New York…

usa

Naší poslední destinací na cestě po USA je New York, kam jsme dorazili právě dnes.

Ranní probuzení bylo velice hektické. Ač jsme si budíky nastavili na 3:40, oba jsme je svorně zatípli a pokračovali ještě hodinu ve spánku. Ve třičtvrtě na pět mne pak probudil Honzův řev: “TY VOLE, VSTÁVAT, ZASPALI JSME!!!”

Namísto plánovaného souhrnného výdaje $4 USD za dopravu na letiště jsme tedy investovali o $50 USD více do taxíku, který nás celkem rychle k našemu nástupnímu terminálu dopravil. Vše se tedy, byť za nepatrný příplatek, dobře zvládlo a stihli jsme se odbavit na let do New Yorku.

Tento let operovala pro Delta Airlines společnost komár (tedy v originále Comair 😉 ). Drobounké letadlo podobného typu, jakým jsme letěli z Las Vegas do Los Angeles, totiž komára skutečně připomínalo.

Let byl bezproblémový a za necelé dvě hodinky jsme úspěšně přistáli na letišti JFK v New Yorku. Rovnou odsud jsme se vypravili ubytovat do našeho hotelu, který je bezpochyby jedním z nejlepších na celé naší cestě.

Po ubytování a chvilce odpočinku jsme se rozhodli strávit zbytek dne nějak konstruktivně a vydali jsme se proto podívat na Sochu svobody (Statue of Liberty). Cena lístku na celou plavbu je $12 USD a v ceně je jak cesta k soše (ovšem bez přístupu do ní, ten je nutno zaplatit zvlášť (cca $6 USD) a s ohledem na velmi omezený prostor, kam je vůbec možné se dostat, jsme této možnosti nevyužili), tak i cesta na blízky Ellis Island, který jsme ovšem, z důvodu totálního vyčerpání z čekání v nekonečné frontě, vynechali.

   

Socha svobody se nachází ve spodní části Manhattanu a blízko je také Broadway a populární Wall Street. Obě ulice, resp. jejich nejznámější a nejzajímavější části, jsme si tedy dnes prošli a udělali několik snímků. Zastavili jsme se také v nedalekém slavném kostele Trinity Church a na místě, kde kdysi stála “dvojčata” World Trade Center.

Totálně znaveni jsme se pak odebrali do hotelu a odpočívali. Čeká nás další perný den…

 

   

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: USA 2008 | 3. 6. 2008 v 00.31 | martin

Přidat komentář

O cestování po světě – a možná i mimo něj…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama