BLOG: Svět podle Limojoa

Jaro

japonsko

Patrik byl na poslední chvíli odvolán pro silné deště, takže jsme zůstali jen u drobné oslavy narozenin. Co nám bylo kvůli počasí upřeno přes týden, jsme si však bohatě vynahradili o víkendu. Tokyo jsem i tento víkend poslal do háje a raději jsem usedl do sedla kola, abych s větrem o závod a zpátky i proti němu prošlápl místní cyklistickou stezku Rin Rin road, která se svíjí kolem Tsukubysan. Všechno už krásně kvetlo, a než přišel soumrak, dalo se jezdit jen v krátkém rukávu.

Dnes se byl zbytek české party v Nikku podívat se na chrámy, což jsem raději vynechal, přece jen jsem v tomto památkovém komplexu už dvakrát byl. I tak ale odpoledne s badmintonem pod hodinami v Ninomyia parku stál zato. Již brzo nás čeká usedávání pod sakurami a oslavy krásy přírody s nekonečnými řadami Japonců.

Jen mimoděk musím říct, že mne překvapilo, že do českého tisku se dostávají i zprávy z vedlejšího města (mj. je na druhém konci Rin Rin road):

Japonec napadl v obchodě nožem nakupující

od Novinky.cz

V obchodním centru v japonském městě Tsuchiura napadl v neděli nožem šílený muž nakupující lidi. Jednoho člověka zabil a sedm dalších zranil. Muže hledala policie v souvislosti s vraždou z minulého týdne.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Japonsko 2008, zprávičky | 23. 3. 2008 v 23.46 | limojoe

1 komentář

ad jaro – vcerejsi (nedelni) Japan Today:
Cherry blossoms come out in Tokyo, Shizuoka and Kumamoto

Cherry blossoms bloomed Saturday in Tokyo, Shizuoka and Kumamoto prefectures, the first this season in designated observation areas across Japan, the Japan Meteorological Agency announced. The blossoms in Tokyo and Shizuoka came out six days earlier than normal, whereas the Kumamoto blossoms flowered two days earlier, said the agency, which annually reports on this closely watched barometer of spring. The blossoms in the city of Shizuoka came two days earlier than the previous year, those in the city of Kumamoto one day earlier, and those in Tokyo bloomed two days later, it said. The Japanese archipelago is experiencing high atmospheric pressure Saturday, which caused sunny weather with mild temperatures in many districts across the country, according to the agency.

Přidat komentář

S fyzikem na cestách…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama