BLOG: Svět podle Limojoa

Čtvrtstoletí Disneyho

japonsko

Japonskému Disneylandu začalo včera tikat druhé čtvrtstoletí. Je po Kalifornii a Floridě třetím disneyovským zábavním parkem na světe a v Japonsku patří k vyhledávaným atrakcím, což dokládá i fakt, že jen každý desátý návštěvník se nevrací na místo činu. Vlastně přemýšlím, zda se počítat k těm prvním devíti či zbytku do deseti, ale na faktu, že jsem japonský zábavní park navštívil, to nic nezmění.

Zadrhel je vlastně v tom, že to zábavní monstrum sestává ze dvou parku, přesněji ze zmiňovaného Disneylandu a jeho sestřičky DisneySea a mém kontě jsou po víkendu a skoro roční pauze oba. Když jsem se snažil přesvědčit kamarádky, zda nechtějí také, bylo mi řečeno, že jsou na to moc staré, že možná jestli někdy přijdou děti. Děti nepřišly, tak nezbylo než vyrazit bez nich.

Cesta z Cukuby byla relativně snadná, expresem na Akihabaru, tam popojet na Tokyo Station, a pak už po proběhnutí dlouhým asi kilometrovým tunelem na této stanici, přímo metrem do DisneySea. Dohromady asi hodina a půl. To, že se slaví nějaké výročí, jsem zjistil až naprosto náhodou na místě, neb suvenýry s číslovkou 25 prostě nešlo přehlédnout.

Škoda jen že bylo pošmourno a mírný chlad, atmosféra a kulisy atrakcí byly jinak příjemné, personál milý a japonsky uctivý. Strávil jsem tam bezmála 9 hodin a za tu dobu jsem zažil mj. několik dlouhých volných pádů, jízdy hlavou vzhůru, klasické kolotoče, 3D kino, ohňostroje i vodní šou. Pro romantické odpoledne ve dvou lze jen doporučit soudě dle zástupu mladých párů držících se za ruku. Patrně však musíte být v skrytu duše aspoň trochu šílenec či dítě, abyste atrakce vychutnali až do dna.

Záverem pár linků:

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Japonsko 2008 | 16. 4. 2008 v 19.23 | limojoe

1 komentář

musim rict, ze teda volne pady nejsou zrovna muj salek kavy… to obdivuju, ja bych nemohla

Přidat komentář

S fyzikem na cestách…

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama