10. 8. Braga (návrat do Espinho)
Pokračování deníku Aničky skřítka…
První den, co jsme jedli ovesnou kaši a snídali stolu. Po příchodu do Bragy jsme se rozhodli vidět zbývající kostely. Tak jsme to vzali uličkami, které nebyly na mapě. Tzn. bloudili jsme, kde se dalo. Až jsme dorazili do zajímavé čtvrti - strohé paneláky jak zvenku, tak nejspíš i zevnitř, a okolo ženy s malými usmrkanci. Zeptali jsme se na cestu, kostely byly moc daleko, tak jsme je zavrhli, centrum bylo také daleko, ale tam jsme došli. Pak jsme se rozdělili, já lelkovala po městě, M. šel na tůru… za kostely (viz dodatek od M.)
Odpoledne jsme se setkali v bazénu v kempu, snědli meloun, zabalili stan a zpátky do Espinho.
V Espinho jsme se stavěli v restauraci; M. si dal sladkou pizzu. A. se přejedla až se jí chtělo zvracet.
A pak už jsme spali, jelikož jsme byli utahaní.
Dodatek od M.
Vlk polevil, nemírné teploty vyšplhaly na 30 °C. Posílen malým pivem a vůlí zdolat “malý kopeček”, který mne dělil od půvabného kostelíku Bon Jesu (?), jsem jsem vyrazil udolat 15 km tůru v poledním pařáku. Stínu bylo pomalu - slunce pálilo prakticky z kolmého směru k zemi; tričko jsem propotil skoro hned. Přesto jsem lanovkou pohrdl a vystoupal celý kopec důstojně po vlastních rychlostí veteránského běžce.Technický problém jak se zdokumentovat u kostela, aby mi to A. věřila, jsem po chvíli vyřešil a vzhledem k pokročilému času bylo potřeba urychlit sešup. Ten se sice změnil po kufrování po městských kopcích a sebevražedný pokus uhnat si úpal. Nicméně ve 2 hodiny už jsem si rozšafně lebedil v bazénu v kempu.