BLOG: Kusonuv koutek

Cykloprojizdka a vanocni trhy

belgie

Dnes nam Brusel ukazal zase svoji vlidnejsi tvar a obdaril nas modrou oblohou a hrejivym listopadovym sluncem. Proto jsme nelenili a oprasili nase jiz pavucinami opredle bicykly a vyrazili ven. Cil byl jasny – krusnohorske vanocni trhy, na ktere nas upozornil kalendar akci, ktery si ted nechavam zasilat stalym zastoupenim CR v EU. Predem musim rici, ze ac se vylet velmi vydaril, zanechal na me i neblahy nasledek v podobe bolavych zad, ktere mi ted znemoznuji jakykoli rozumny posed a proto tento prispevek take nebude prilis dlouhy.

Jednim z duvodu, proc tu zatim nevyuzivam kolo tak, jak jsem si predstavoval je, ze zkratka bydlime v takovem doliku, ze ktereho je to na vsechny strany do kopce.  Nejvetsi kopec je prave smerem do centra, tak jsme dali s Jarkou hlavy dohromady a vymysleli zcela dokonalou trasu, ktera se vsem kopcum vyhyba a stavi tak na hlavu zakladni fyzikalni teorie (aneb jak dojet po rovine az na vrchol). No pravda, zas tak uplne rovna rovina to nakonec nebyla, dalo by se dokonce rict, ze slo o naklonenou rovinu, ale rovina to bezesporu byla. Vzhledem k tomu, ze tu jako spravne kancelarske krysy vetsinu casu travime pasivne na zidli za pocitacem, takova sportovni aktivita na cerstvem vzduchu byla pro nase organismy radnym sokem a tak jsme museli dat nekolik zdravotnich prestavek, presto projizdka parkem Malou je vzdycky vitanym osvezenim na dusi. Navic je treba rict, ze Brusel cyklistum celku preje a tak vetsi cast cesty jsme projeli po oddelenych stezkach pro cyklisty, vybavenych na krizovatkach cyklosemafory.

Vanocni trhy jsme nasli pomerne rychle a jak se hned ukazalo, nebyla to akce ceska, nybrz prevazne nemecka (Region Erzgebirge). Bylo to poznat nejen podle reci vystavujicich i navstevniku, ale i na prodavanych vanocnich postavickach, ozdobach a obcerstveni. Z ceskeho zastoupeni tu byl jen stanek s karlovarskym sklem, kde dokonce jeden sklar predvadel jak se vyrabi ozdoby na skle a pak stanek s Becherovkou a mistnim pivem Chyse. Vystava byla nevelka, ale stacila nam k prvnimu nadychnuti se vanocni atmosfery. Vzhledem k tomu, ze jsme uz do te doby dost vyhladli, nasi pozornost nejvice zaujaly mistni kulinarske speciality, konkretne saslik s jakousi klobasou a pak typicke stoly (s hackem!) s ruznymi prichutemi (z jedne tu prave uzobavam a verte mi ze je opravdu vyborna).

Zpatecni cesta byla konecne z kopce, ale pro me utrpenim, protoze me chytly ty zada. To mi pripomina, ze bych se mel presunout do horizontalni polohy, abych si trochu odpocinul. Ono uz se toho pak stejne moc zajimaveho nestalo :-).

Tim tedy koncim toto prvni povidani a zbytek zas priste…

Martin

PS: Predem diky za Vase komentare a vzkazy!

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Clanky | 26. 11. 2006 v 20.16 | kuson

2 komentáře

Teda sousede koukam ze se potkavame az na webu.

Jj, at zije virtualni prostor :). Diky za tip na weblog, ne kazdy ma hosting az z Japonska :).

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama