BLOG: Zéland aneb cesta tam a zase zpátky

Prilet do Bangkoku a prvni dny

thajsko

Asi nejvetsi uspech nasi cesty bylo to, ze se nam podarilo zabalit nase veci v byte :-). Mysleli jsme si, ze to budeme mit hotovy za dva tri dny a nakonec jsme se s tim trapili nekolik tydnu. Posledni noci jsme se ani moc nevyspali. baleni jsme ukoncili v noci ze stredy na ctvrtek o pul ctvrte a v pet jsme uz vstavali na vlak…
Jeste, ze Martina, co v bytecku bydli po nas mela pro nase baleni pochopeni :-).

 Ve stredu vecer jsme jeste zasli k Raduzovi na pivko a ve ctvrtek rano nas Martas (Repa) hodil na autobus do Brna. Vse slo dobre. Casu jsme meli na letisti dost. Let byl komfortni a az na par prolezeniun a na to, ze se tam nedalo vubec spat to bylo ok.

Nejvic nas v tom letadle prekvapil zabavni system. Kazdy mel pred sebou lcd panel a ovladac, kde si mohl pustit hudbu, radio, ruzne filmy (za let jsme stihl skouknout sunshine a 1408), hry (furt jsem varil sudoku) nebo si precist par zajimavych informaci o Thajsku.

Dobry bylo to, ze jeden ze dvou neamerickych snimku byl i Obsluhoval jsem anglickeho krale! Bylo to v originale s cinskyma a anglickyma titulkama. Lucka se na ten povedeny filmecek mrkla jeste jednou a myslim, ze se libil i madarum, co byli vedle nas.

Dolet byl v pohode, i odbaveni az jen na to, ze Luccin bagl asi pokracoval dal do Taipei a oni ho nestacili vydelat. Slibovali, ze bude jeste ten stejny den, ale nakonec dorazil az TRETI den! No, nastesti to Lucka zvladla paradne. Ani jsem ji nemusel pujcovat svoje slipace. Trosku jsme s tim pocitali a tak si pro jistotu vzali par veci do letadla.

 V patek jsme hlavne spali. Baleni bytu, let a posun casu nas docela vycerpali a tak jsme nekolik hodin po priletu spali. Pak jsme se sli projit do mesta. Hned se na nas sesypala spousta “milych” domorodcu, co se nam snazili poradit. Vzali jsme si TUK TUK, coz je neco jako obrnena motorka se strechou, vozikem a tremi koly. Mrkli jsme se na 45m vysokeho Budhu a par budhistickych templiku.

Vecer jsme poprve ochutnali prave thajske jidlo. Na coz (hlavne na tu palivost) jsme se oba tesili. Jidla jsou tu vyborna, ale uplne jina nez u nas. No, u nekterych by se dala najit podobnost s cinskyma restauracema.

Nejak se nam nedarilo se srovnat se zmenou casu, kdy v noci se nam spat nechce a pak to dohanime dopoledne. Ono dopoledne stejne poradne prselo, tak to ani zas tak moc nevadilo. Zase jsme se sli mrknout do mesta. Prosli jsme se parkem k hlavnimu palaci. Ten jsme si obesli z venku (oteviraci doba je od 8:00 do 15:30 a do ni se nam zatim nedarilo vejit 🙂 ) a jeste si udelali orkukzni prochazku vecernim Bangkokem.

Samozrejme, ze jsme nevynechali Thajske jidlo. Zasli jsme do restaurace Tom Yum Kung a stejne tak se jmenuje i jejich nejvyhlasenejsi mistni polevka. Velice dobra a poradne paliva. Uz zaciname rikat, ze chceme max. palivost medium a to je na nas kolikrat i hodne. Obsluha treba rekne, ze to moc nepali a my se potime a nestacime zapijet vodou :-).

V nedeli jsme chteli vstat driv, coz se nam nepodarilo, ale na druhou stranu jsme stejne museli cekat na Luccin bagl, ktery tedy konecne dorazil! To znamena, ze konecne muzeme vyjet ven z Bangkoku.

Pak jsme zase vyrazili do mesta. Dosli jsme do chramoveho komplexu pod hlavnim palacem, kde asi nejvetsim tahakem je mega socha leziciho Budhy zvana Wat Po. Na zpatecni ceste jsme zasli na turisticky oblibenou Khao San Road a chteli se mrknout do lekarny, kdyz zacala prutrz mracen. Zmenili jsme plany a zapadli do jedne restaurace. To bylo asi to nejlepsi, co jsme mohli udelat, protoze venku proste padaly cary vody. Ta se zacala hromadit a auta, tuk tuky a lidi se zacali brodit po lytka ve vode. Jak jsme dojedli, tak jsme chteli projit suchou nohou po strane ulice, ale nepodarilo se nam to. Zuli jsme si boty a sli naboso.

Vecer jsme si vzali taxika na hlavni nadrazi a vyrazili nocnim vlakem do mesta Surat Thani. Odtud za chvili jedeme na ostruvek Ko Samui. Tam si chceme par dni odpocinout. Nacerpat sily a ja se dolecit v mori.

Vyborne, ale palive jidlo, ma svoje nasledky a Lucka vypila prvni sacek Smecty (proti strevnim neduham). Nejvetsi komplikace prozatim zastaveny. Uvidime dnes jak to bude dal :-).

Na fotacku mame uz par zaberu, tak se na Ko Samui pokusime par nahrat.

Zatim ahoj nebo taky Sa-wat-dee!

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Thajsko | 15. 10. 2007 v 01.59 | klema

11 komentářů

Koukam, ze Smecta na sebe nenechala dlouho cekat. To byl fofr 😉 Stastnou cestu a tesim se na dalsi zapisky!

Klobouk dolu 🙂 ja bych bez baglu 3 dny nevydrzela.
Uz se tesim na vase fotky.
Preji krasny pobyt bez komplikaci.

Ahoj cestovatelé!
Ráda čtu, že jste v pořádku dorazili a začínáte si užívat! Tak přeju odolnou trávicí soustavu a těším se na další zprávičky! Hodně štěstí!

jop, prvni dva dny bez baglu jeste byly o.k., ale kdyz jsem s nadeji sla treti den na recepci a bagl nikde, trosku jsem se rozklepala (no hlavne nastavala) …. Peta muze potvrdit 😉

Tak sup, sup – kdepak jsou fotecky? Jsem desne zvedava 🙂

vydrz prdka vydrz 🙂 … dnes to nebude (nemame s sebou fotobanku), ale uz brzo. Ted se Peta chysta zverejnit dalsi zazitky.

vydrzim, vydrzim, nic jinyho mi stejne nezbyde;)

ahoj, príma o Vás slyšet, jen se kochejte je to tam paráda, že? Žůžo dobrodrůžo 🙂

Ahoj kamarádi,
zdravíme Vás z Prahy. Díky moc za zprávy z cest a i fotečky. Už se těšíme další. Jsme rádi, že se Vám dobře daří. Jenom pozor na stonožky a podobné potvory! Hodně štěstí a pohody při Vašem dalším putování přeje Jitka a David
PS. Tady už je posledních pár dnů pěkná kosa. Takže Vám to teploučko na pláži docela závidím:-)

Yahoo results

While browsing Yahoo I found this page in the results and I didn’t think it fit

Hi, I just wanted to mention, you’re wrong. Your post doesn’t make any sense.

YouTube contains not only funny and humorous videos but also it contains educational related videos.

Přidat komentář

Blog petra a Lucky na cestách… :-)

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama