BLOG: Zéland aneb cesta tam a zase zpátky

Koh Samui (Koh Samui Island)

thajsko

Od pondelka jsme na jednom moc peknym ostruvku, ktery se jmenuje Koh Samui. Jmenuje se vlastne jen Samui. Koh znamena v domorodstine ostrov.

Ubytovali jsme se v resortu Lamai Chalet na vychode ostrova v mestecku Lamai, kde mame polovinu chaticky a v druhe polovine bydli dve anglicanky. Bydleni se nam moc libi a hlavne je hned vedle plaze. Takze rano, jen co se vzbudime si skocime zaplavat.

Kdyz si kliknete na tento link, tak uprostred je ostruvek Samui:
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&time=&date=&ttype=&q=lamai&sll=7.97615,98.351498&sspn=0.009414,0.014591&ie=UTF8&ll=9.45719,100.014038&spn=1.200173,1.867676&z=9&om=1

Je to bohuzel v thajstine, ale je to ten ostruvek, kde je to cislo 4169. Lepsi mapu se mi nepodarilo najit.

Uz jsme se tu docela zabydleli a krome more objevuje i dalsi zajimavosti na ostrove. Nejlepsi dopravou na ostrove je asi skutr. Vcera jsme si ho pujcili a udelali si vylet na sever ostrova. Projeli jsme si mestecko Chaweng a mrkli se na Big Budhu a jeden jejich budhisticky park. Chramu a Budhu je tu vsude haba kuk.

Dnes jsme si skutr nechali a jeli se projet na jih. Sjeli jsme i z hlavni silnice a zajeli az k mori. Takhle trosku mimo a temer uz u more jsme jeli okolo jednoho domku, kde byla cedule Miroslav Fencl. To nam trosku upoutalo pozornost. Zastavili jsme tam a ja jsem si otevrel branu a sel zaklepat na dvere. Bohuzel nikdo doma nebyl, ale zajimalo by me, jak se clovek dostane k tomu, ze bydli na ostrove v Thajsku. Jak jsem zaviral branu, tak jsme si vsimli cedulky “snake specialist”. Asitu chyta hady.

Potom jsme jeli k mistnim nejvetsim vodopadum vysokym 80m. Skutr jsme zaparkovali dole na parkovisti a pak se vydali lesni cestou. Ta byla nejdriv v pohode. To jsme se dostali pod vodopad (ale zadna Niagara, voda tekla po skale. Ale pekny.). Mistni domorodec, ktery si vydelava vedenim turistu nahoru na vodopad (jak jsme pozdeji zjistili), nam ukazal cestu nahoru. Ta byla uz podstatne narocnejsi a museli jsme se skrabat do poradnyho kopce a obcas preskocit i par kamenu a tu “rozbesnenou reku” :-). Zas takova pohoda to nebyla a sama Lucka rikala asi dvakrat, ze dal uz nejde. V polovine byla pekna vyhlidka. I pekna vyhlidka na peknou bourku. Kdyz jsem videl, jak je daleko a podival jsem se na smer vetru, tak mi bylo jasny, ze jde na nas. U domorodce jsem se potvrzeni nedockal, protoze mi nerozumel. Vysli jsme az nahoru. Tam se dalo vykoupat v jezirku, ale hneda barva nas trosku odradila. Radeji jsme chteli uz pomalu dolu. Moje dedukce byla spravna a asi v polovine narocneho sestupu nas dostihl tropicky lijak. Sice jsme si dali plastenky (to ale spis, abychom uchranili fotak, batoh atd.), ale v tom teple jsme se stejne poradne zapotili.

Dosli jsem dolu a porad vytrvale prselo. Na chvili jsem si odpocinuli pod pristreskem a divali se na chudaky dve opicky, ktere byli privazane retezem kolem krku :-(. Lucku neco zasimralo na sandalu a tak kopla lehce nohou a hned jsme uvideli asi deseticentimetrovou stonozku. Fuj byla to pekna potvora. Docela to zpusobilo pozdvizeni, protoze jeden Thajec po stonozce hned vyjel a snazil se ji zabit, cimkoli mel po ruce. Nakonec se mu to podarilo a nam rekl, ze stonozka je jedovata a kdyz kousne, tak cloveku je asi 2 az 3 tydny pekne blbe. Aspon vime, ze si na ne musime davat pozor.

Dest se pak trosku ztisil a s plastenkama jsme nasedli na skutr a jeli za suchym oblecenim do resortu. Chvili jsme odpocinuli a jak uplne prestalo prset, tak jsme vyjeli do jedne prijemne restaurace za mesto. Prisla nam fajn uz jen proto, ze tam chodi jist i mistni. Coz jsme zatim moc nevideli. Dali jsme si vybornou rybu a uzivali romantiku s vyhledem na more a krasnou plaz :-).

Vecer jsou dnes v mestecku zapasy v thajskem boxu. je to tu extremne popularni sport. Ring maji i uprostred mestecka jen pod pristreskem a videli jsme tam trenovat i maly holky. Uvidime. Zkusime se tam mrknout. 🙂

I was thinking to wright these articles already in English because we would like to share it also with our friends in Germany, Sweden and wheresoever. But some of our reders don’t understand English and then I decided to add a few more words in the end English. Well we don’t spent much time at computer so I am glad to finish those articles in Czech. OK, maybe I will shorten text in Czech and try not to neglect our other friends :-).

We have arrived on Friday in Bangkok in Thailand and spent first few days in that city. We  struggled with the time change and slept some hours over day and at night we could not sleep so we practised other pleasant activities :-).
In Bangkok we walked in the city and saw some  major sights like big standing 45m high Budha, temple complex Wat Po and others.

On Sunday we took a night train and went south to Surat Thani and from here to the island Koh Samui. We found a nice bungalow in the east of the island in small city Lamai. It is very nice here and we enjoy it here very much. Also the see and the seeside. There are beautiful stones on the shore and steep hills are going up directly from the see.

The best way to travel on the island is a motorbike. We rented a small one and yesterday went up to the north of the island and saw another big  statue of Budha and a budhistic park.

Today we took the motorbike again and went to south to the 80m high waterfall. It was quite tough to climb up in the rain forest to get on the top. Well, it was worth it but on the way down we were caught by a tropical storm. We had our poncho’s but we were swet in this heat anyway.

This evening we went behind the city and had very nice dinner at the beach with beautiful view on the see. Very romantic :-).

So I hope you will read our blog and give us also your feedback. We are looking forward to :-).

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Thajsko | 18. 10. 2007 v 16.13 | klema

17 komentářů

Ahoj Petre a Lucko,
super blog, drzime vam palce s Vercou!

Ta stonozka je ale hnus, to bych se vydesil i ja!

At se ve zdravi vratite!
Zdenek

Ahojky! minuli jsme se o “kousek”, minuly tyden jsem byla na skok v Hong Kongu a tak vam ty nevsedni zazitky fakt moc preju. Co clovek sam neuvidi, tomu tezko porozumi:-))
Mejte se bezvadne a hlavne na sebe davejte pozor ;->
Pa. Milada a David

Cauky Klemani, jsem rada, ze jste v poradku :o). Evidentne si to tam uzivate, tak jen tak dal….a bacha na ty stonozky. Mejte se tam krasne, a zase nam neco pekneho napiste.pa Ali

Zdar Klemane a Lucko,

porad mi neprisel pohled.

RS

Právě jsem se vrátila z Bu”kfu”rde,ale tak jako vy jsem se nevyhřála 🙂
P.S.draci na fotkách i vy na mopedu jste povedený.

Ahojte cestovatele! Teda pocasi vam zrovna dvakrat nepreje, jinak byste nemohli psat takove romany. Skoda, ze jste nestli Fencla doma, mohli jste mit spoustu nametu a informaci, ktere z domorodce nedostanete. At mate lepsi pocasi a bacha na jedovate potvory. Jo a pripojuji se k RS. Ackoli mame za sebou stehovani a cedulku na schrance, zadny pohled zatim neprisel :))

Nazdar komentatori,

je pravda, ze pocasi nam momentalne moc nepreje. Dnes prsi celej den, ale nedelame si s tim velkou hlavu. I tak si to uzivame. Aspon budeme mit vic casu na psani pohledu :-). Natlakovou metodu ale nemam rad. Tak jen abyste nemuseli vymetat pavouky ve schrance jeste nejakou dobu :-).

There are times I want to go and see this beautiful place

Thanks

[…]This web site is really a walk-through for all of the information you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll undoubtedly discover it.[…]

Blogs ou should be reading

[…]Here is a Great Blog You Might Find Interesting that we Encourage You[…]…

Sites we Like…

[…] Every once in a while we choose blogs that we read. Listed below are the latest sites that we choose […]…

Awesome website

[…]the time to read or visit the content or sites we have linked to below the[…]…

Thanks

[…]You made some decent points there. I looked online for the problem and discovered many people will go along with with your website.[…]

Links

[…]Sites of interest we have a link to[…]…

Websites worth visiting

[…]here are some links to sites that we link to because we think they are worth visiting[…]…

Recent Blogroll Additions…

[…]usually posts some very interesting stuff like this. If you’re new to this site[…]…

17 Miroslav Fencl | 7. 2. 2020 v 18.05
Ahoj, nechytam hady, zil jsem tam 18 let. Jezdil na ostrůvky v okolí, zalozil skolu Kite u Tiger Zoo a teď jsem v zase zpet v Prg👌🤫😉👻

Přidat komentář

Blog petra a Lucky na cestách… :-)

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama