BLOG: Jižní Indie – únor-březen 2007

Konecne Goa

indie

Predem tohoto prispevku se musim omluvit vsem pravidelnym ctenarum (predpokladam zvlaste kruh rodinny), ze zejmena lenost me zamezila psat dalsi prispevky.
Dnes se Vam pokusim vylicit posledni dva dny stravene zejmena ve vlaku a pote povalovanim se na plazi (jiste pak pochopite, ze tato aktivita byla objektivni pricinou meho nicnedelani).
Rano 3.3.2007 jsme se vzbudili v hotelu Maple’s a jak uz to u techto hotelu s pokoji bez klimatizace byva bylo silene dusno. Jen vetrak na strope se snazil s tim neco udelat, co mu sily stacili.
Rychle jsme se tedy zbalili a vypadli ven se nekde nasnidat. Moc daleko jsme ale nesli. Zapadli jsme hned do protejsiho hotelu. Dali jsme se uz celkem beznou kombinaci. Ja michana vajicka a toust + pomerancovy juice (jinak zde juice jsou vzdy primo vymackane ovoce. Na nase krabice by asi Indove koukali jako z jara) a kafe. Lucka nejaky vegetariansky sendwitch a kafe. Po teto snidani jsme nechali batohy v hotelu a sli se potloukat po M. G. Road. Myslim ze M.G.(Mahathma Ghandi) Road je ve vetsine mest a ve vetsine taky ta hlavni. Vymenili posledni dolary za rupky, zapadli do snad jedineho obchodniho domu ve meste (s oblecenim) a koupili neco pro deti. Nakonec, kdyz nas vedro uz opravdu dusilo zasli jsme do velmi prijemne a hlavne klimatizovane kavarny a dali si kazdy nejakou kombinaci ledove kavy a spenatovy sendwitch.
Zde jsme zustali az do te doby, nez jsme potrebovali si vzit riksu a odjet do hotelu vyzvednout batohy a potom hned na vlakove nadrazi.
Vlak uz tam stal. Za chvili jsme nasli nase mista. Musim rict, ze system rezervaci zde maji celkem propracovany. Na kazdem vagone je nalepeny seznam jmen kde kdo sedi. Po chvili si k nam prisedlo par hluchonememych indu a zacali se predstavovat. 4 krejci a jeden delnik. Byli moc mili a prijemni a tak jsme dost casu stravili patomimou.
Vlak zastavoval celkem casto (mozna casteji nez se na poradny rychlik slusi). Asi v 10 hodin vecer jsme si lehli na nase luzka a po chvili usnuli. Vzbudili jsme se kolem 3:45 kdyz mel vlak pomalu dorazit do konecne stanice ve state Goa. Prijeli jsme tam kratce po ctvrte.
Rozhodli jsme se jeste nejaky cas. Pockat na nadrazi a asi v 5:40 vyrzili smlouvat riksu nekam na autobusove nadrazi kde jsme chteli jet na jih na Palolem beach. Jeli jsme spolu s nejakym francouzem a rikasa nas vyhodil nekde u takoveho kiosku u silnice a rikal, ze tudy jezdi autobusy na Palolem beach. Dali jsme si tedy jeste caj a pak cekali venku aby nam autobus neujel. Po chvili zastavila vedle nas mala dosavka s tim, ze kam jedeme a ze nas do Palolem za 250 Rs vezme, ale my nechteli, protoze autobus stal asi 50Rs. Pak postupne snizoval az na 60 Rs a tak jsme s nim jeli. Bylo to dost daleko asi 40 km a jeste nam rekl, ze nas ubytuje u sebe, ze ma taky ruzne pokoje za 100 Rs (asi 48Kc) tak jsme prijeli k nemu (je to asi 200 metru od plaze) a pokoj nebyl zcela ohavny tak jsme to vzali (prijit vsak prvni dny v Indii do neceho takoveho tak bych to urcite nevzal). Zachod je na dvore (turecky) a venku se valeji prasata a vsude jiz kalisicky neporadek (coz je doost slabe slovo).
Palolem beach je vsak uzasna plaz. Dlouha asi 2-3km krasny pisek a palmy. Rano jsme se byli hned projit po plazi. Kolem nas spousta psu, kteri vetsinou nikomu nepatri, ale jsou mili a pratelsti. Sli jsme si sednout do restaurace na snidani (je tu jedna vedle druhe) a pak zpatky do naseho pribytku, kde ja jsem jeste chvili podrimoval.
Potom jsme znovu vyrazili na plaz a prosli ji az na konec a zpatky potom nam nekdo nabidl lehatka pod slunecnikama u jedne restaurace a mi tam zustali az do vecera. Cely den jsme skakali do vln (coz je opravdu uzasna zabava a hlavne kdyz jsou vlny velike (tady nekdy 1,5m I vyssi).
S Luckou jedna sekla o dno a tak se na ne pak nastvala. Jiz tradicne jsme se sli najist po 15:00 (jime tady jen dvakrat denne a musim rict, ze mi to bohate staci) do te restaurace u ktere jsme meli nase lehatka. Ja si dal pro zmenu neco thajskeho a Lucka Dal (coz. Je neco jako cocka). Ja jeste nejake pivo. Pivo je tu o polovinu levnejsi nez kdekoliv jinde a tak jsou ceny jako u nas (kolem 25Kc).
Tato zabava nam vydrzela cely den. Vecer jsme se pak vratili do naseho pokoje osprchovali a umyli hlavy a pak sli na kratkou prochazku vesnici a pak zpet na plaz, kde jsme si po chvili sedli do kresilek a dali si Tequila sunrise I kdyz slunce davno zapadlo. Byla to faaakt romantika. Svicka na stole nadherne more a uzasne vlny, no pohoda. Dali jsme si to tedy jeste jednou a sli spat.
Ted je tedy rano 5.3.2007 a ja dopisuju tento prispevek. Za chvli se sbalime, pujcime si moped a odjedeme do 5 hvezdickoveho hotelu, ktery mame uz nejaky cas objednany. Je asi jen 3km odtud a tak jsme na to zvedav. Vsechno se Vam pokusim popsat dnas vecer v dalsim prispevku.

pošli na vybrali.sme.sk

Kategorie: Nezařazené | 5. 3. 2007 v 03.55 | jardam

10 komentářů

Tesim se na dalsi komentar. Uz jsme vam dnes poslali 1 SMS a 1 fotku ze Stepanova mobilu, ale neozvali jste se. Doufam, ze jste v poradku. U nas vse OK. M+T.V.K.S

This is a great article!

Great website

[…]we like to honor many other internet sites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]…

Sources

[…]check below, are some totally unrelated websites to ours, however, they are most trustworthy sources that we use[…]…

Read was interesting, stay in touch…

[…]please visit the sites we follow, including this one, as it represents our picks from the web[…]…

Related…

[…]just beneath, are numerous totally not related sites to ours, however, they are surely worth going over[…]…

Related…

[…]just beneath, are numerous totally not related sites to ours, however, they are surely worth going over[…]…

Gems form the internet

[…]very few websites that happen to be detailed below, from our point of view are undoubtedly well worth checking out[…]…

Blogs ou should be reading

[…]Here is a Great Blog You Might Find Interesting that we Encourage You[…]…

…Websites you should visit

[…]Best Bosnian Rock Music Band – AXA (later INGRAY)[…]

Přidat komentář

Just another CESTOVATELE.com weblog

Nejnovější články

© 2006 Cestovatele.com; Kontakt | ArmA: Combat Operations | O Cestovatele.com | Reklama